روغن زیتون با سرطان مبارزه می‌کند

6 آبان 1395
بارها در مقاله‌های مختلف که توسط دانشمندان منتشر شده است در مورد خواص روغن زیتون خوانده‌ایم، به خصوص خواصی که برای قلب و عروق دارد اما آیا می‌دانستید روغن زیتون یک داروی موثر برای مبارزه با سرطان است؟

دانشمندان آمریکایی یک کشف تعجب آور کرده‌اند؛ به گفته محققان، مولکولی در روغن زیتون وجود دارد که باعث مرگ سلول‌های سرطانی می‌شود اما به سلول‌های سالم هیچ آسیبی نمی‌رساند.

با توجه به آمار به دست آمده توسط سازمان بهداشت جهانی هر ساله حدود 8 میلیون نفر در سراسر جهان در اثر ابتلا به سرطان جان خود را از دست می‌دهند.

درمان‌هایی برای سرطان وجود دارد اما اثرات آن در بیماران متغیر است و بیماران به سختی می‌توانند آنها را تحمل کنند؛ خاصیت معجزه‌آسای این روغن به خوبی در آزمایشات نشان داده شده است که می‌توان از طریق آن فرد بیمار را معالجه کرد.

سرطان‌شناسان در این آزمایشات مشاهده کردند این مولکول در مدت 30 دقیقه تا یک ساعت باعث مرگ سلول‌ها شده و در حالت طبیعی حدود 16 تا 24 ساعت طول می‌کشد تا سلول‌ها از بین بروند.

 

اخبار , اخبار علمی,خواص روغن زیتون,فواید روغن زیتون

 

به گفته «پل برسلین» استاد علوم تغذیه، «دیوید فاستر» و «اونیکا لوژاندر» دو انکولوژیست(سرطان شناس) برخی از مولکول‌های روغن زیتون اثر موثری در مبارزه با سرطان دارند.

نوعی ترکیب فنلی طبیعی موجود در روغن زیتون که فوق‌العاده خاص است باعث می‌شود برخی از بخش‌هایی از سلول‌های سرطانی بمیرند اما این مولکول به سلول‌های سالم حمله ور نمی‌شود و لیزوزوم‌ها، آنزیم‌هایی منتشر می‌کنند که سلول‌های سرطانی را از داخل از بین می‌برند.

دانشمندان گفتند: این مولکول یک درمان واقعی است و ما نیاز به آزمایش‌های بیشتری در مورد این مولکول داریم.

 

اخبار علمی - فارس

قدیمی‌ترین سایت اینترنتی هنوز زنده است!

6 آبان 1395
دامنه اینترنتی، Symbolics.com قدیمی ترین وب سایت اینترنتی نام دارد و هنوز قابل دسترسی بوده و کار می کند، هر چند اکنون کارایی زیادی نداشته و راکد است. در ۱۵ مارس ۱۹۸۵ بود که شرکتی با نام Symbolics  این دامنه را خریداری کرد. این شرکت، در زمینه توسعه زبان کامپیوتری Lisp شناخته شده بود اما در سال ۱۹۹۳ ورشکست شد و اکنون توسط بخش خصوصی اداره می شود. در سال ۲۰۰۹ بود که شرکت Symbolics تصمیم گرفت دامنه وب سایت اینترنتی خود را با مبلغی نامعلوم به شرکت XF.com  بفروشد.

 

اخبار,اخبار علمی , قدیمی ترین وب سایت اینترنتی

 تصویر کنونی قدیمی ترین وب سایت اینترنتی


آرون میستد، صاحب جدید قدیمی ترین وب سایت با پسوند دات کام در دنیا می گوید که این سایت بر حسب اینکه چقدر در معرض خبرهای سایت ها و وبلاگ های خبری و کامپیوتری قرار می گیرد، از چند صد تا چند هزار بازدید کننده در روز برخوردار است. هر چند این صاحب جدید سعی داشت وب سایت را در جهت «بهبود بشریت» توسعه دهد، اما اکنون تنها نمایی عجیب از یک شهر بر سردر سایت خودنمایی کرده و این دامنه از کار افتاده و بلا استفاده به نظر می رسد.


اخبار علمی - مهر

 

نخستین ساعت چگونه ساخته شد ؟

6 آبان 1395

مصریان قدیم ساعتی ساختند که به آن ساعت سایه ای می گفتند. این ساعت به این گونه بود که سایه ی قطعه ای چوب عمودی بر روی یک قطعه چوب افقی می افتد و زمان را با آن اندازه می گرفتند.


ساعت آبی نیز توسط مصریان اختراع شد . این ساعت وسیله ای ساده بود . یک سطل آب که در ته آن سوراخی وجود داشت. آب از سوراخ به آهستگی بیرون می چکید ، پس از مدتی که سطح آب درون سطل پایین می رفت زمان را نشان می داد.


ساعت آفتابی هم خیلی قدیمی است . این ساعت شبیه ساعت های سایه ای بود ولی بسیار از آن ها دقیقتر کار می کرد. ساعت روی دیوار یا پرده ای علامت گذاری می شد و سایه یک عقربه که بطور مایل روی دیوار نصب شده بود بر روی دیوار می افتد و زمان را نشان می دهد.

در سال ۱۴۰۰ میلادی یک نوع ساعت مکانیکی وجود داشت که یک وزنه ، چرخ دنده های آن را به حرکت می آورد. اما این ساعت دقیق نبود و تنها یک عقربه ساعت شمار داشت .
نخستین ساعت آونگی در سال ۱۶۵۸ به بازار آمد. این ساعت خیلی دقیق بود و عقربه ی دقیقه شمار هم داشت.
نخستین ساعت مچی را " پتر هلین " در سال ۱۵۰۴ میلادی ساخت.

منبع : vista.ir

تاثیر نوشیدن شیر بر سلامت مغز

6 آبان 1395
در تحقیق انجام شده در مرکز پزشکی دانشگاه کانزاس آمریکا مشخص شده است که بین مصرف شیر و وجود آنتی اکسیدان گلوتاتیون در مغز رابطه وجود دارد.

دکتر «این یانگ چوی»، استاد عصب شناسی مرکز پزشکی دانشگاه کانزاس، و دکتر «دبرا سالیوان»، استاد و رئیس امور تغذیه این مرکز، به همراه یکدیگر بر روی این پروژه کار کرده اند. تحقیق آنها شیوه جدیدی را در مورد فایده مصرف شیر برای بدن پیشنهاد می کند.

«سالیوان» در این باره می گوید: «همواره ما به فایده شیر برای استخوان ها و ماهیچه هایمان تاکید داشته ایم. این مطالعه نشان می دهد که شیر می تواند برای مغز ما هم مفید و پرفایده باشد.»

تیم «چوی» در این مطالعه از 60 شرکت کننده در مورد رژیم غذایی روزانه شان پیش از انجام اسکن مغز سوال کردند؛ آنها از این اسکن ها برای مشاهده میزان گلوتاتیون در مغز استفاده کردند.

محققان دریافتند شرکت کنندگانی که عنوان کرده بودند اخیراً شیر نوشیده اند، دارای سطح گلوتاتیون بالاتری در مغزشان بودند. به گفته این محققان این موضوع اهمیت دارد چراکه گلوتاتیون می تواند به توقف فشار اکسایشی و آسیب منتجه ناشی از ترکیبات شیمیایی واکنشی که در طول فرایند عادی متابولیکی در مغز ایجاد می شود، کمک کند. به گفته دکتر «چوی» فشار اکشایشی با شماری از بیماری های متفاوت از جمله بیماری آلزایمر، بیماری پارکینسون و بسیاری از شرایط دیگر مرتبط است.

اخبار علمی - مهر

چرا مارمولک هیچ وقت کثیف نمی‌­شود؟

6 آبان 1395

به گزارش آنا به نقل ازScienceNews، مارمولک­‌های خانگی پوستی دارند که خود به خود تمیز می­‌شود و این خاصیت باعث خشک و تمیز بودن پوست‌شان می­‌شود.

دانشمند استرالیایی جولانتا واتسن یک مارمولک گکو (نوعی مارمولک که سر بزرگ و پوست نرم دارد و حشره‌خوار است) را از فریزر آزمایشگاهش برداشت تا برای آزمایش آماده کند. در همین حین وی متوجه قطرات کوچک آب در سراسر پوست مارمولک شد. این قطرات به سرعت بزرگ و سپس ناپدید شدند.

جولانتا و همسرش، گرگوری واتسن که در دانشگاه استرالیا کار می­‌کنند در چند زمینه علمی مطالعاتی را پیش می‌‌برند. در طی این سال­‌ها این دو پژوهش­‌هایی در باب ویژگی­‌های نادر گیاهان و حشرات نیز انجام داده‌­اند.

خاصیت خودپاکسازی
این دانشمندان مطالعات خود را به خاصیت دفع آب پوست مارمولک گکو محدود نکردند که همین امر باعث شد متوجه ویژگی­‌های خاص دیگر پوست این مارمولک بشوند. با نگاهی موشکافه‌تر مشخص شد که پوست این جانور خاصیت خودپاکسازی نیز دارد.

پوست مارمولک گکو از فلس­‌های گرد کوچک تشکیل شده است. هر فلس با موهای میکروسکوبی ریزی پوشیده شده که رطوبت و آب را در خود نگه می­دارد. این قطرات کوچک به یکدیگر می‌­پیوندند و گرد و خاک موجود روی فلس­‌ها را از بین می‌­برند. وقتی این قطرات به اندازه کافی بزرگ شد آب کثیف به بیرون دفع می­‌شود.

خاصیت آب‌گریزی
بیشترزمینه­‌های مطالعاتی واتسن «آب گریز» هستند؛ یعنی در برابر آب و خیسی مقاومت هستند. تعداد اندکی از تیم تحقیقاتی واتسن در حال کار روی موادی هستند که قادر به تقلید از خواص پوست مارمولک گکو است. علم اختراع تکنولوژی‌­های جدید بر اساس مواد موجود در طبیعت بیومیمتیک نامیده می‌­شود.شبیه‌سازی از پوستی با خواصی همچون ضدباکتری بودن، مقاوم در برابر گرد و خاک و آب گریز می‌­تواند منجر به ایمن‌تر شده مکان‌هایی مانند بیمارستان شود

مارمولک­‌های گکو چنین پوستی دارند که مایعات را جمع‌آوری کرده ودفع می­‌کند اما اکثر مارمولک­‌های خانگی دارای این ویژگی هستند. در حقیقتپوست این مارمولک‌­ها به حدی دافع آب است که دانشمندان به آنها لقب «آب‌گریز خارق‌العاده» را داده‌­اند.

دانشمندان در آزمایشگاه با مایعات مختلف مثل قهوه، سویا سس، سرکه، شیر، خون و نوشابه پوست این جانور را امتحان کردند که همگی به همان روش آب جمع‌آوری و دفع شدند. همچنین دانشمندان در مشاهدات خود پی برند که قطره‌­های مایع دفع نمی‌­شوند بلکه بهبیرون پرتاب می‌­شوند.

خاصیت چسبندگی بسیار کم
محققان یکی دیگر از عواملی که باعث تمیزی پوست این نوع مارمولک­‌ها می‌­شود را چسبندگی بسیار کم پوست آنها معرفی کردند. این بدان معناست که امکان چسبیدن گرد و خاک و مواد دیگر به پوست بسیار سخت است. سطح پوست بسیار ناهموار است که تعداد نقاطی که گرد و خاک می‌­تواند به آن بچسبد را به حداقل می­‌رساند. بیشتر مطالعات در زمینه ذرات خاک مانند غبار و گرده نشان می­‌دهد این ذرات روی برآمدگی­‌های ریز پوست قرار می‌‌­گیرند.

خاصیت باکتری‌زدایی
ازدیگر ویژگی‌­های منحصر به فرد پوست مارمولک گکو، خاصیت از بین بردن باکتر‌ی­هایی است که رویش قرار می‌گیرد. پژوهشگران هنوز در تلاش برای درک چگونگی از بین بردن میکروب­‌ها به صورت انتخابی هستند. آنها حدس می‌­زدند ساختار پوست این جانور که هیچ گونه سم شیمیایی در آن وجود ندارد باید پاسخ این سوال باشد.

تقلید از مارمولک
این یافته‌­های جدید می‌­تواند به نفع مردم باشد. تیم تحقیقاتی واتسن در حال کار روی موادی هستند که قادر به تقلید از خواص پوست مارمولک گکو است. علم اختراع تکنولوژی‌­های جدید بر اساس مواد موجود در طبیعت بیومیمتیک نامیده می‌­شود. شبیه‌سازی از پوستی باخواصی همچون ضدباکتری بودن، مقاوم در برابر گرد و خاک و آب گریز می‌­تواندمنجر به ایمن‌تر شده مکان‌هایی مانند بیمارستان شود.

تا به امروز تمرکز بیشتر پژوهش‌­ها روی پاهای مارمولک محدود بوده­‌اند. دانشمندان با الهام گرفتن از پاهای چسبنده این جانوران نوار و مواد چسبنده جدیدی را اختراع کردند.

آلیسا استارک از دانشگاه اوهایو می‌­گوید:« با توجه به تحقیقات قبلی خانواده واتسن روی حشرات، آنها و تیم تحقیقاتی‌شان قادر بهرونمایی تصویر جدیدی هستند. آنها از دید جدیدی مارمولک گکو را مورد بررسی قرار دادند که باعث کشف جالبی درباره پوست این جانور شد. این موضوع بسیار الهام بخش است».

اخبار علمی - آنا

 

خطا ...
آدرس ایمیل وارد شده نامعتبر است.
متوجه شدم